Profiel

  • Bent u op zoek naar een Office Specialist, VBA Expert?
    Ik sta voor u klaar!
  • Zoekt u ondersteuning bij implementatie van ICT?
    Maak gebruik van mijn jarenlange ervaring!
  • Interesse in digiborden?
    Al sinds 2006 verzorg ik voorlichting en scholing!

Mijn naam is Sjirk Langhout.
Na meer dan 20 jaar als ICT-Adviseur te hebben gewerkt bij een onderwijsadviesdienst, heb ik in 2012 SL-ICT opgericht.
Met SL-ICT houd ik mij onder andere bezig met het geven van ICT-scholing, het ontwikkelen van programma’s en sjablonen in MS-Office en het begeleiden van scholen op ICT gebied.

Sinds 1988 ben ik werkzaam in de ICT. Ik heb daarbij veel ervaring opgedaan op het gebied van ICT, in de breedste zin van het woord.
Ik heb gewerkt als ICT-adviseur, systeemontwerper, programmeur, docent, systeembeheerder en helpdeskmedewerker. Mijn werk bestond meestal uit een combinatie van deze gebieden. Door deze brede ervaring ben ik in staat, de vele aspecten van een ICT-probleem goed te overzien en de juiste oplossingen te vinden.

Mijn carrière is begonnen als leerkracht basisonderwijs. In 1988 heb ik, mede doordat in die tijd geen kans was op een vaste baan, een switch gemaakt naar de ICT. Sindsdien heb ik altijd gewerkt op het snijpunt van ICT en scholing.

Na eerst met name als programmeur te hebben gewerkt, ben ik in 1991 begonnen als adviseur ICT bij een onderwijsadvies dienst. Ook daar was echter een substantieel deel van mijn werk programmeren. We waren leverancier van TANGRAM, toentertijd een van de grootste schooladministratie programma’s in Nederland. Toen ik in 2006 de kracht van de digiborden ontdekte, heb ik mij hierin gespecialiseerd.

Vanaf mijn start als ICT’er verzorg ik ook ICT-trainingen. Het verzorgen van scholing, vaak inclusief het ontwikkelen van het trainingsmateriaal, is altijd een deel van mijn werkzaamheden geweest.

In 1993 ben ik gestart met het ontwikkelen van Officeapplicaties, in combinatie met VBA. Ik heb veel ervaring met alle versies van Office tot en met versie 2016. Bij een deel van de trajecten was ik ook, vaak in samenwerking met systeembeheer, verantwoordelijk voor de implementatie en uitrol van de programma’s en sjablonen.
Al mijn Officeoplossingen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de opdrachtgever/stakeholders. Ik vind het belangrijk om samen te komen tot de beste oplossing.

Ik ben een harde werken en heb geen 9 tot 5 mentaliteit. Mijn communicatieve vaardigheden zijn prima. Ik ben flexibel en speel gemakkelijk in onverwachte omstandigheden. Met mijn enthousiaste en open houding weet ik anderen mee te nemen in ontwikkelingen.

Mijn sterke punt op het gebied van scholing, naast mijn enthousiaste onderwijsstijl, is dat ik zeer goed in staat ben mijn instructie aan het niveau en de achtergrond van de cursist aan te passen. Ik geef met evenveel plezier training aan beginners als aan experts.

Ik woon in Friesland, maar mijn werkgebied is heel Nederland. Als er werkzaamheden op locatie moeten worden uitgevoerd, is dat geen probleem. Afstand tot mijn woonplaats speelt geen rol. Bij meerdaagse opdrachten op afstand van mijn woonplaats, zoek ik een overnachtingsplaats in de buurt van de opdracht. Dit geld ook voor langere periodes.

Ik denk dat ik, door de combinatie van mijn ICT-achtergrond met mijn persoonlijke en communicatieve kwaliteiten, zeer goed in staat zal zijn uw mogelijke opdrachten uit te voeren.